Hem

Gesunda

Aktiviter och Upplevelser

Här hittar ni massor med tips på aktiviteter, upplevelser och utflykter när ni besöker Mora! 
Hoppas ni hittar nåt som passar för er :) 

Sagolandet 2020

Tomteland

Tomten bor i Mora bland sagoväsen och troll 🧚🏻‍♀️🧙🏻‍♀️🧝🏻‍♀️🤶🏻👸🎅🏻🤴🧚🏻‍♀️ Upplev sagolik miljö tillsammans med familjen, i skogen bredvid Gesundaberget. Gott om utrymme för att hålla avstånd ↔️ och Tomteland har anpassat efter rådande omständigheter. Nedan följer information om Tomteland och deras Sagovärld! Öppet varje dag kl. 10.00-16.00, 20 juni- 16 augusti samt 22 & 23 augusti 2020 Sommaren 2020 väntar fler spännande NYHETER på Tomteland! Våra hjältar Huldran och Alven är tillbaka tillsammans med tamtrollen Flora och Kuring som kan allt om alla spännande nyheter i Trollrike. Trollrike växer och här kan du leka i trollhuset, träffa våra vilda troll i nya trollskogen och NYA spännande upplevelser med alla sagofigurer bjuds runt om i den 18 hektar stora parken. Trollkungen är slugare än någonsin och kommer att göra allt för att ställa till det i vårt magiska sagoland. Tur att Alven är laddad till tusen med sin magiska pilbåge och sina vänner från förtrollade skogen Skogsryaden Naturia och så Huldran förstås. I Förtrollade skogen växer Draklandet fram. Alven är på plats för att mata den hungrige drakbebisen Eldar som fått två nya drakkompisar. Lavadraken Kraffla och den söta lilla blåbärsdraken. I Skugglandet där Skuggvittran härskar finns fler och NYA spännande upplevelser.  Grymvättarna är värre än värst och Huldran behöver all hjälp hon kan få för att klara spelet i Skugglandet....  I Sagoféns paviljong väntar spännande NYHETER och Häxans hus finns NYA saker att upptäcka. I Älvaskogen dansar älvorna och nya Älvadrottningen, nedanför Älvaberget glittrar vattnet inbjudande. Här kan du både bada och åka båt och fira sommaren tillsammans med dina vänner från sagans värld! Tomteland har anpassat sin verksamhet efter rådande omständigheter, besök deras hemsida för mera information om detta ❤️                                                                  

Read more

Zorngården

Gesunda

Hyra Elcykel

I Siljansområdet satsas det stort med utbyggnaden av cykelleder i en unik miljö. Längs lederna finns det mängder med intressanta stopp att göra, fantastiska sevärdheter och trevliga mat och dryckes upplevelser. Cyklarna hyrs ut per dygn och hämtas tidigast 08:00 på morgonen och lämnas tillbaka senast 08:00 dagen efter. I samarbete med DalaHyrCenter kan du hyra elcyklar och tillbehör från kvalitets leverantören Cresent. Cykeln kan ni hämta och lämnas på hotellet.   Cykelhjälm och lås ingår i hyran. Cykelkärra kan hyras på förfrågan. För att boka besök Dalahyrcenters hemsida eller hör av dig till oss så hjälper vi dig. Den stora cykelkorgen ger er möjlighet att ta med både mat och fika på utflykten vilket vi på Hotell Fridhemsgatan mer än gärna är behjälpliga med.   

Read more

Vinterlandskap

Vasaloppsveckan 2021

Bokning Vasaloppsveckan 2021! Vi vet att många redan nu har börjat planera inför nästa års Vasalopp!  Vi vill därför informera om att bokningen av rummen för år 2021 kommer att öppna i två omgångar.  För er som är intresserade av att delta i några av loppen Vasaloppet 30, 45, Tjejvasan eller Öppet spår så öppnar bokningen nu redan söndag 23/2-2020.   För er som önskar att boka boende till Stafettvasan och/eller Vasaloppet 2021 så öppnar vi bokningen 16/3-2020*. Till information så sker alla bokningar på vår hemsida. Vid större grupp förfrågningar(flera än 20 personer) vänligen mejla oss på [email protected] * Hotell Fridhemsgatan har under flera år haft återkommande grupper under Stafettvasan och Vasaloppet, av denna orsak så kan antalet rum som kommer finnas tillgängliga för bokning på vår hemsida vara begränsat. 

Read more