Hem
säng

Kultur och upplevelser

 

Det finns så otroligt mycket att se och uppleva i Mora.

Dalahäst-tillverkningen i Nusnäs är väl värt ett besök. I byn Nusnäs utanför Mora finns de enda tillverkarna i världen av den klassiska Dalahästen som är en Sverigesymbol. På Grannas och Nils Olsson AB får du se hela tillverkningsprocessen av Dalahästar. 

Naturen är fantastisk vacker- hyr en cykel under ert besök i Mora och få en naturnära upplevelse exempel runt Siljan eller Orsasjön med en elcykel. Eller om du önskar större utmaning finns det många fina cykelstigar i Moraområdet.

Centrum-nära aktiviteter rekommenderar vi en Stadsvandring i Mora med guide, Tider för guidning hittar du här (sommartid)

Vasaloppsmuseet och Vasaloppsmålet ligger i centrala Mora och är värt ett besök. Längst upp på gågatan ligger målet bredvid Mora Kyrka, en trevlig promenad från Hotell Fridhemsgatan längs Moras gågata. 

Anders Zorn (1860-1920)- vår egen Morakonstnär är världsberömd och i centrum finns både Zornmuseét som ställer ut hans konstverk, samt även Zorngården som håller guidade visningar.

Tidsresan- ett historieäventyr rekommenderar vi varmt. Zorns gammelgård finner du på promenadavstånd från vårt hotell, ca 15 minuters trevlig promenad. Aktiviteter på Tidsresan hittar du här (sommartid)

Tomteland- ett magiskt sagoäventyr. Tomten bor faktiskt i Mora och vi rekommenderar ett besök på underbara Tomteland. Denna sommar har sagovärlden vuxit sig större, med ännu fler magiska platser att besöka och fler sagoväsen att träffa. Tomteland är beläget kring den vackra Aurorasjön, på sommartid kan du fiska i sjön och fånga riktiga fiskar, åka trampbåt och bada vid den lilla stranden. Med ca 40 minuters bilfärd från Mora är Ni framme vid Tomteland.